top of page

Onderzoek wijst in schokkende richting: Nederland dumpt steeds meer honden! BRON: Magazine DIER van de Dierenbescherming, uitgave september 2007, jaargang 87.

 

Eind mei 2007 publiceerde de Dierenbescherming de jaarcijfers van de Nederlandse asielen over 2006. Schokkende conclusie was dat er dat jaar een duidelijke toename was van het aantal honden dat wordt gedumpt. Niet netjes in het asiel afgeleverd, maar simpelweg de straat op gejaagd en achtergelaten. Is dit eenmalig of hebben wij hier te maken met een zorgwekkende trend? Een lopend eigen onderzoek wijst in de richting van het laatste….
 

Het aantal honden dat als ‘zwerver’ in een asiel terecht komt is de laatste jaren enorm gestegen. Het aantal zwerfhonden dat niet door de eigenaar wordt opgehaald is zelfs met 18 procent gestegen. Het gaat vooral om dieren die op straat worden gevonden. Daaruit blijkt dus dat de eigenaren in kwestie hun huisdier liever dumpen dan het op een nette manier naar het asiel te brengen. 

Onderzoek:
Meer gedumpte honden in de asielen. Trend zet door.

Asielen zien veel honden die 'uit de mode zijn'. 
Tegenwoordig is het 'in' om een kleine en 'gemakkelijke' hond te hebben, waardoor veel grote soortgenoten als herders en boxers op een baasje wachten.

In een dierenasiel in de Amerikaanse staat Alabama is een hond levend uit een gaskamer ontsnapt waarin hij samen met zeventien andere soortgenoten was gestopt. Toen een medewerker van het asiel de deur opende om de kadavers op te ruimen, stapte de beagle Daniel kwispelstaartend naar buiten.

Voordat u beslist......

© 2012-2022 Cavalierserives/Herplaatsers Nederland - Alle rechten voorbehouden.

  • Herplaatsers Nederland
  • s-tbird
bottom of page